Nieuwe Volkswagen Tiguan

Marktintroductie in oktober

 Ook als eHybrid 

 

 Digitaal en connected

 IQ. assistentiesystemen

 

Volkswagen Tiguan facelift

Vernieuwde Volkswagen Tiguan: ruimte voor elektrificatie en digitalisering

Volkswagen introduceert de vernieuwde Tiguan. De meest succesvolle SUV van Europa wordt leverbaar met geavanceerde plug-in hybridetechnologie en zet de volgende stap op het gebied van digitalisering en connectiviteit. De TDI-modellen worden uitgevoerd met twin dosing-technologie. Naast alle technische noviteiten krijgt de Tiguan ook een nieuwe look.

 

Aanmelden Tiguan nieuwsbrief

 

Een nieuw gezicht
De vernieuwde Tiguan is direct herkenbaar aan de nieuwe grille, die speciaal voor de SUV’s van Volkswagen is ontworpen. Samen met de hogere motorkap, bredere LED-koplampen en nieuwe bumpers komt de Tiguan daarmee nog krachtiger voor de dag. Op de achterzijde bevindt de Tiguan-belettering zich nu onder het VW-logo.

 

Digitaal en connected

De Tiguan maakt nu gebruik van digitale touchpanelen in plaats van bedieningsknoppen. Zo is er een module met touchbuttons en -sliders voor alle klimaatfuncties. Optioneel kunnen deze knoppen ook gebruikt worden voor de bediening van de verwarming van de stoelen, voorruit en achterruit en om het airco-menu te openen. Een digitale versie van het nieuwe multifunctionele stuurwiel met verlichte ‘touch-eilandjes’ en touchsliders is eveneens optioneel. De Tiguan heeft standaard verlichte USB-C-poorten onder de airco-module.

De vernieuwde Tiguan maakt gebruik van het nieuwe MIB3-infotainmentsysteem met een online connectivity unit (OCU) en geïntegreerde eSim. Hiermee komen de online diensten van We Connect (onbeperkte gebruiksduur) en We Connect Plus (gedurende 1 jaar gratis) onder handbereik. Afhankelijk van de uitvoering maakt het MIB3-systeem nieuwe features als stembediening (natural voice control) mogelijk en biedt het toegang tot streaming diensten als Apple Music. Dankzij het nieuwe infotainmentsysteem zijn vele instellingen te personaliseren én op te slaan in de cloud. Via het Volkswagen ID zijn deze settings ook in andere Volkswagen-modellen te gebruiken. Ook de draadloze verbinding van App-Connect Wireless voor Apple CarPlay en Android Auto is nu beschikbaar voor de Tiguan. Een sound system (480 W, 10 speakers) van Harman Kardon is als optie te bestellen.

 

Nieuwe assistentie- en lichtsystemen

IQ.DRIVE is de paraplu voor alle systemen die de bestuurder bij het rijden ondersteunen. Travel Assist, dat is te activeren met een knop op het stuur, staat voor de volgende stap in rijden met assistentie. In de Tiguan is dit systeem in staat om bij snelheden tussen 0-210 km/u (tussen 30-210 km/u voor handgeschakelde versies) de besturing en het gasgeven en remmen over te nemen. Hiervoor maakt Travel Assist gebruik van de Adaptive Cruise Control en Lane Assist. Ook als Travel Assist actief is, dient de bestuurder de handen aan het stuur te houden. Het stuur is uitgevoerd met touch-detectie om dit te monitoren. Indien nodig volgt een waarschuwing.

De nieuwste generatie Adaptive Cruise Control (ACC) maakt gebruik van camerabeelden en GPS-informatie van het navigatiesysteem. Op basis van bijvoorbeeld informatie over snelheidslimieten, bochten en rotondes past ACC automatisch de snelheid aan. Front Assist is standaard in de nieuwe Tiguan. Dit systeem reageert nu nog beter op voetgangers die in complexe verkeerssituaties oversteken. Lane Assist is ook verbeterd: het herkent wegmarkeringen als groenstroken nu nog beter.

De nieuwe Tiguan is ook leverbaar met IQ.LIGHT LED-Matrix koplampen. Met 24 LED’s in elke koplampmodule zijn diverse (interactieve) lichtfuncties te activeren en op de weg te projecteren. Ook nieuw is de ‘vegende’ animatie van de LED-richtaanwijzers in de koplampen. In de Tiguan Elegance hebben ook de richtingaanwijzers van de nieuwe achterlichtunits deze vegende animatie.

Nieuwe Tiguan-range
De Tiguan-range bestaat uit de Tiguan Life, de luxe Tiguan Elegance en de sportief getinte Tiguan R-Line. Alle modellen zijn standaard uitgevoerd met LED-koplampen, een proactief inzittendenbeschermingssysteem in combinatie met Front Assist, het nieuwe multifunctionele stuurwiel, een infotainmentsysteem met minimaal een 6,5 inch display en We Connect en We Connect plus.

Meer informatie

Volkswagen Tiguan Preview Event

Op 28 juli ontvingen wij bij Volkswagen Nederland tientallen geïnteresseerden voor een exclusieve preview van de nieuwe Volkswagen Tiguan. Bent u ook benieuwd naar dit vernieuwde model? Ontdek ze via onderstaande buttons en meld u aan voor onze speciale Tiguan nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Tiguan facelift 2020
Vernieuwde Volkswagen Tiguan preview
VW Tiguan preview

Alle touwtjes in handen

Met een strakke Digital Cockpit is ook het interieur van de Tiguan flink onder handen genomen. Met het nieuwste infotainmentsysteem en een hoop online services bent u van alle gemakken voorzien. Gebruik de grote touchscreenknoppen om de temperatuur in de auto of van uw stoel te aan te passen. Of gebruik het multifunctionele stuur. Zonder uw handen van het stuur te halen, bedient u bijna alle functies van uw auto.

Nieuwe VW Tiguan 2020

Voor de slimme berijder

Niet te missen in de nieuwe Tiguan is het optionele Travel Assist. Deze slimme bijrijder is de volgende stap naar autonoom rijden en helpt u bij het sturen, remmen en optrekken. Ook houdt Travel Assist andere weggebruikers op een veilige afstand en zit u een stuk relaxter in de auto. Want het enige dat u nog hoeft te doen, is uw handen aan het stuur houden.

Tiguan voorkant nieuw

Dé avontuurlijke SUV

Of u nu de bergen of de bossen inrijdt, voor de nieuwe Tiguan is geen avontuur te groot. En met een trekgewicht tot 2.500 kilo neemt u ook nog eens makkelijk al uw spullen mee. Op vakantie met de boot? Een paardentrailer mee? Of een aanhanger met de fietsen van het hele gezin? Eitje. Later dit jaar volgt de Tiguan Plug-in Hybrid, waarmee u korte afstanden volledig elektrisch rijdt. Met dezelfde kracht als u van een SUV verwacht, maar dan zuiniger.

Nog meer dan wat u van een SUV verwacht

De nieuwe Tiguan is helemaal klaar voor 2020. Hij is alles wat u van een SUV verwacht, maar dan met net dat beetje extra. Een modern design, innovatieve features en krachtigere motoren maken dit icoon onder de SUV’s helemaal van deze tijd. De nieuwe Tiguan is bijna klaar om met u op avontuur te gaan. Schrijf u in voor de nieuwsbrief, dan bent u als eerste op de hoogte wanneer u ‘m kunt bestellen.

Revolutionair: IQ.Light

Zonder het herkenbare karakter van de Tiguan te verliezen, hebben we het design een flinke upgrade gegeven. Met strakkere lijnen, gewaagde details én revolutionaire verlichting. De intelligente LED-matrix koplampen IQ.Light maken uw Tiguan namelijk helemaal af. Op basis van uw snelheid, locatie en eigen voorkeuren passen ze zich automatisch aan en leiden ze u door het donker. De LED-verlichting volgt zelfs de richting van de weg én uw stuur. Daarmee heeft de Tiguan een ware primeur te pakken.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Populairste SUV van Europa

De Tiguan is de populairste SUV van Europa en één van de bestverkopende SUV’s wereldwijd. Sinds 2007 zijn er in totaal al meer dan 6 miljoen Tiguans verkocht. Met 911.000 geproduceerde exemplaren was de Tiguan in 2019 wederom de bestseller van Volkswagen. Hij dankt zijn populariteit vooral aan zijn veelzijdigheid. De Tiguan is ruim en comfortabel, er is keuze uit voorwiel- en vierwielaandrijving, de motorenrange is breed en hij kan tot 2,5 ton trekken.

Volkswagen tiguan facelift
Volkswagenm tiguan facelift 2020 wit

Ook interessant

Tiguan eHybrid

Voor het eerst is de Tiguan er ook met geavanceerde plug-in hybridetechnologie. De Tiguan eHybrid heeft een aandrijflijn met een systeemvermogen van 180 kW/245 pk. Als de batterij voldoende is opgeladen, start de Tiguan altijd in de 100% elektrische E-MODE. Met volledig geladen accu bedraagt de elektrische actieradius 50 kilometer* (WLTP). Dat betekent dat de meeste gebruikers hun dagelijkse ritten volledig elektrisch en dus fluisterstil en lokaal emissievrij kunnen afleggen.

 

In E-MODE is de topsnelheid van de Tiguan eHybrid, die later dit jaar bestelbaar wordt, begrensd op 130 km/u. In Hybrid-modus slaat de Tiguan tijdens langere ritten voldoende energie op om op de plaats van bestemming elektrisch te kunnen rijden. In deze stand ondersteunt de elektromotor tevens de efficiënte TSI-benzinemotor, bijvoorbeeld door bij het accelereren een extra boost te verzorgen. De GTE-modus, die is te activeren via een knop naast de DSG-keuzehendel, staat voor maximale sportiviteit. In deze stand is het volledige systeemvermogen beschikbaar.

De nieuwe Volkswagen Tiguan in de media

AutoRai


De nieuwe Volkswagen Tiguan beleeft zijn Nederlandse debuut in Move, het interactieve mobiliteitscenter in Amsterdam. AutoRai redacteur Bart Oostvogels is erbij en laat je in deze video alle highlights zien van de nieuwe Volkswagen Tiguan.

Interesse in de nieuwe Volkswagen Tiguan?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de Tiguan facelift.