Volkswagen koelwagens

Optimaal koelen dankzij de zon

Bent u plannen aan het maken om duurzamer en meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen, of bent u hier al mee bezig? Maak dan kennis met de koelwagens van Volkswagen Bedrijfswagens. Elke Koelwagen van Volkswagens is uitgerust met een revolutionair elektrisch koelsysteem dat hoofdzakelijk door de zon wordt gevoed. Het volledige dak van de auto bestaat uit hoog rendement zonnepanelen. Daarmee is uw transportkoeling niet langer afhankelijk van de motor. Uitermate geschikt voor het koelen van de Caddy, Transporter en Crafter met een koelbereik tot 0°C. Op deze wijze bespaart u aanzienlijk op uw brandstofkosten en draagt u zo bij aan een duurzaam en milieuvriendelijk vervoer van uw gekoelde goederen.

Meer informatie

Koelwagen direct uit voorraad leverbaar

Geïnteresseerd in een Caddy, Transporter of Crafter koelwagen? Tijdelijk zijn de Volkswagen koelwagens direct uit voorraad leverbaar. Profiteer nu van veel voordeel. Bespreek uw wensen tijdens een adviesgesprek bij onze vestiging.

  • Caddy Koelwagen voordeel tot € 2.500
  • Transporter Koelwagen voordeel tot € 3.000
  • Crafter koelwagen voordeel tot € 2.500

Meer informatie

Nieuw: de volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen

Door de voordelen van de nieuwe, volledig elektrische e-Crafter te combineren met de innovatieve Solar koelwagentechnologie, introduceert de overtreffende trap in duurzaamheid. Het dak van deze volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen is voorzien van hoog-rendement zonnepanelen, waarmee de transportkoeling de juiste koeling garandeert zonder dat daar een brandstofmotor aan te pas komt. Omdat het koelsysteem volledig los staat van de hoogvolt-accu, heeft het systeem geen invloed op de actieradius van de bus. Met de e-Crafter Solar koelwagen draagt de horeca en de detail- en groothandel bij aan duurzaam en milieuvriendelijk vervoer van gekoelde producten in de stad.

Overtreffende trap in duurzaamheid

De accu van het koelsysteem heeft een eigen 220V stekkeraansluiting en staat volledig los van e-Crafter hoogvolt-accu. Hiermee heeft het systeem geen invloed op de actieradius van de bus. Een unieke combinatie, zonder dat er een brandstofmotor aan te pas komt.

Meer informatie

Overdag rijden, ’s nachts laden

Het basis accupakket voor het koelsysteem bevat een capaciteit van minimaal 5,5 uur continue koeling. Daarnaast levert Volkswagen Bedrijfswagens uitbreidingspakketten waarmee tot maximaal 11 uur continu gekoeld kan worden.

Bekijk e-Crafter

Complete uitrusting en dienstenpakket.

Net als elke e-Crafter is ook de e-Crafter Solar koelwagen voorzien van een zeer complete standaarduitrusting, waarbij onder meer automatische airconditioning, een comfortstoel voor de bestuurder, stoelverwarming, LED-verlichting en de modernste comfort- en veiligheidsverhogende assistentiesystemen zijn inbegrepen.

Optimale isolatie met behoud van binnenruimte

Hygiënisch afgewerkt

Elke basisinrichting wordt naadloos afgewerkt met polyester volgens de ‘hand-lay-up’-methode. Voordeel: eenvoudige reiniging en dus optimale hygiëne. Bij elke inrichting ontvangt u dan ook een HACCP-certificaat. Desgewenst zelfs een ATP-certificaat.

Ingebouwde LED-binnenverlichting

Dankzij de standaard ingebouwde LED-binnenverlichting weet u uw lading altijd feilloos te vinden. U kunt door naar uw volgende afspraak

Meer informatie

Afwatering lekkende lading

Vervoert u goederen die onderweg vocht verliezen? Dan is het prettig om te weten dat de auto is voorzien van een afwateringssysteem. Een lekkende lading is dus geen enkel probleem.

Uw goederen altijd op de juiste temperatuur

220V-aansluiting

Dankzij de 220V-aansluiting in de voorbumper kunnen de accu's eenvoudig opladen bij stilstand. Gecombineerd met een nachtkoeling-installatie wordt ook bij stilstand een constante temperatuur gewaarborgd. Door de constante koeling treden er geen onregelmatigheden op in de temperatuur bij gebruik van het start-stopsysteem van uw bedrijfswagen.

Koeling instellen in de cabine

Door de eenvoudig geïntegreerde bediening van de koelinstallatie blijft de temperatuur continu volledig onder controle. Dit is één van de belangrijke voorwaarden van HACCP om bijvoorbeeld bederf van etenswaren tegen te gaan.

Meer informatie

Konvekta koelunit volledig
elektrisch aangedreven

Door de continue koeling, wordt de capaciteit maximaal benut. Dus ook bij een uitgeschakelde motor. Zodoende ondervindt u geen hinder van gebruik van het start-stopsysteem van uw bedrijfswagen. Dit bespaart u extra brandstofverbruik, waardoor de koelunit bovendien erg milieuvriendelijk is. Ook het lage geluidsniveau is een groot pluspunt.

Beschikbaar op de volgende modellen:

Uw voordeel

  Caddy Maxi 75 kW 2.0 TDI (Solar) Transporter L2H1 75kW 2.0 TDI (Solar) Crafter L3H3 140 pk FWD-hand (Solar)
 Prijs excl. btw en bpm  € 36.670  € 44.535  € 53.490
Bruto Kleinschaligheidsinvesteringsafrek, max 28%  € 10.268  € 12.470  € 14.977
Bruto Milieu-inversteringsaftrek, max 27% x 16.000  € 4.320  € 4.320  € 4.320
Bruto Energie-Investeringsaftrek, 55%  € 4.565  € 4.702  € 4.565
Netto voordeel bij 52% inkomstenbelasting en rekening houdend met 14% MKB- winstvrijstelling € 8.565 € 9.611 € 10.671

 

Meer informatie

EIA, MIA en Vamil

Naast de technische voordelen biedt de Solar koelwagen van Volkswagen de mogelijkheid gebruikt te maken van verschillende fiscale regelingen. Ook in 2019 biedt de rijksoverheid verschillende fiscale regelingen voor duurzame transportmiddelen. Het gaat om drie regelingen: EIA (Energie Investerings Aftrek), MIA (Milieu Investerings Aftrek) en Vamil (Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Deze regelingen staan beschreven in de Milieulijst 2019 van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Maatwerkpartner

Carrosseriefabriek Harderwijk.
Voor koelvervoer werkt Volkswagen Bedrijfswagens samen met Carrosseriefabriek Harderwijk. Hun specialisme is het creëren van de optimale mix van isolatie, koelinstallatie en laadvolume. Elke Solar koelwagen ontvangt het HACCP-certificaat voor hygiëne en temperatuurbeheersing. De Solar Koelwagen is uitgerust met een volledig elektrisch koelsysteem, waarbij de stroom hoofdzakelijk geleverd wordt door "High Efficiency" zonnepanelen die op het dak van de auto zijn gemonteerd.

Meer informatie?