ŠKODA ENYAQ iV Founders Edition: eerbetoon voor de happy few

2020 stond voor ŠKODA geheel in het teken van het 125-jarig bestaan van het merk. Als ode aan de oprichters - Václav Laurin en Václav Klement - brengt ŠKODA de gelimiteerd beschikbare ENYAQ iV Founders Edition uit. Enkele exemplaren van deze bijzondere, elektrisch aangedreven SUV zijn nu ook voor de Nederlandse happy few beschikbaar.

Met deze ENYAQ iV Founders Edition verenigt ŠKODA de oorsprong en toekomst van het merk in één bijzondere uitvoering. Om de exclusiviteit van dit jubileummodel te waarborgen, heeft ŠKODA de wereldwijde productie beperkt tot slechts 1.895 exemplaren; een aantal dat verwijst naar het jaar waarin grondleggers Václav Laurin en Václav Klement de oprichtingsakte van hun bedrijf ondertekenden.

Exclusieve eyecatcher

De ENYAQ iV Founders Edition is beschikbaar in twee varianten; Black of Silver. Afhankelijk van de variant beschikt de Founders Edition over Black Magic metallic lak (Black) of Arctic Silver metallic (Silver). Er is bovendien keuze uit de ENYAQ iV 60 met een actieradius van 390 kilometer**, of als ENYAQ iV 80 met een range van 537 kilometer**. Een eyecatcher van dit bijzondere model zijn de 21 inch Aquarius lichtmetalen velgen, die afhankelijk van de variant een koperkleur (Black) of zilverkleur (Silver) afwerking hebben. Andere uiterlijke highlights zijn de Crystal Face - de innovatieve, verlichte grille - en de sportief gestylde voor- en achterbumper. Grille-omlijsting, raamstijlen, dakrelings en diffuserinzet in de achterbumper zijn alle in hoogglans zwart uitgevoerd. De spiegelkappen en de typeaanduiding op de achterklep is zijn in koperkleur (Black) of zwart (Silver), terwijl speciale Founders Edition-emblemen op de voorschermen deze uitvoering zijn naam geven.

Stijlvolle kleurcombinaties

Het interieur van de ENYAQ iV Founders Edition is gebaseerd op de Suite Design Selection en biedt een combinatie van stijlvolle, op elkaar afgestemde kleuren. Decoratiestrips zijn afgewerkt in Piano Zwart, tegenover een dashboard in een two-tone design. De stoelen zijn bekleed met zwart leder met cognacbruine contraststiksels. Desgewenst zijn de stoelen ook te voorzien van cognackleurig leder met steenbeige contraststiksels. Cognacbruine biezen sieren de randen van de zwarte vloermatten. Een plaatje met het productienummer op het multifunctionele, in leer uitgevoerde stuurwiel onderstreept het exclusieve karakter van deze zeer compleet uitgeruste limited edition.

Slechts enkele van de tot 1.895 exemplaren beperkte ENYAQ iV Founders Edition zullen hun weg naar Nederland vinden. Liefhebbers van exclusief elektrisch rijden dienen er dus snel bij te zijn. De limited edition is begin juli te bestellen als ENYAQ iV 60 Founders Edition vanaf € 52.290*, prijzen van de ENYAQ iV 80 Founders Edition beginnen bij € 57.390*. De eerste leveringen van de Founders Edition zullen plaatsvinden in september.

 

Bekijk de prijslijst

Meer over de ENYAQ iV

Founders Edition Black
Beschikbaar met 60 of 80 accu
Vanaf € 52.290

Stel samen

SKODA ENYAQ iV Founders Edition Black

Standaard voorzien van:

 • Lichtmetalen velgen Aquarius 21" koper
 • Koperen exterieurdetails
 • Black Magic metallic lak
 • Founders Edition badges aan de zijkant
 • Unieke nummering stuurwiel
 • Crystal face (verlichte grille)
 • Full LED Matrix koplampen
 • Design selectie 'Suite' (zwart leder)
 • KESSY
 • Sport pakket

Founders Edition Silver
Beschikbaar met 60 of 80 accu
Vanaf € 52.290

Stel samen

SKODA ENYAQ iV Founders Edition Silver

Standaard voorzien van:

 • Lichtmetalen velgen Aquarius 21" aluminium
 • Zwarte exterieurdetails
 • Arctic Silver metallic lak
 • Founders Edition badges aan de zijkant
 • Unieke nummering stuurwiel
 • Crystal face (verlichte grille)
 • Full LED Matrix koplampen
 • Design selectie 'Suite' (zwart leder)
 • KESSY
 • Sport pakket
skoda enyaq iv brandstof besparen

Voorraad SKODA ENYAQ iV

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Lees ook

Zoveel is ŠKODA de afgelopen 30 jaar veranderd ma, 14 juni
Er zit 30 jaar tussen de ŠKODA FAVORIT en de ŠKODA ENYAQ iV. We gaan 30 jaar terug in de tijd. Wat is er die tijd allemaal veranderd?
SKODA ENYAQ iV First Editions di, 02 maart
ŠKODA pakt uit met First Edition-uitvoeringen van de ENYAQ iV, om de marktintroductie van de volledig elektrische SUV te vieren. De ENYAQ iV First Editions staan niet alleen voor een zeer complete standaarduitrusting en scherpe prijzen (vanaf € 49.950*), maar ook voor de mogelijkheid om snel te kunnen genieten van elektrisch rijplezier.