Proefrit
Offerte
Voorraad
088 - 37 497 65
SKODA CITIGOe iV

Vanaf € 23.290 of € 279 p.m.

 Januari 2020 in de showroom

 Actieradius 260km

 Private Lease vanaf € 269

SKODA Citigo-e iV

Emissievrij door de stad

De CITIGOe iV is de eerste volledig elektrisch stadsauto van SKODA. Het compacte model met plaats voor vier heeft een elektromotor met een vermogen van 61 kW en een koppel van 210 Nm.

Een lithium-ion batterij maakt een actieradius van 265 kilometer volgens de WLTP-norm mogelijk. Daarmee is de CITIGOe iV, die eind dit jaar in productie gaat, op maat gemaakt voor lokaal emissievrij rijden in de stad.

De krachtige elektromotor van de CITIGOe iV zorgt voor pittige prestaties. Zo sprint de compacte ŠKODA in 12,5 seconden van 0-100 km/u. De tussensprint van 60-100 km/u duurt slechts 7,6 seconden. Met een topsnelheid van 130 km/u is de CITIGOe iV ook op de snelweg in zijn element. Bovendien is hij praktisch als elke CITIGO: hij biedt ruimte voor vier en de bagageruimte heeft een inhoud van 250 liter. Door de achterbank neer te klappen wordt dat maar liefst 923 liter.

Ruime actieradius, slimme laadmogelijkheden

De elektromotor van de CITIGOe iV krijgt zijn energie van een 60 Ah-accu met een energie-inhoud van 36,8 kWh. Deze accu met 168 individuele cellen is slechts 30 cm dik (1,1 meter lang, 1,7 meter breed) en is in de wagenbodem geïntegreerd. Met een 40 kW-gelijkstroomlader en het CCS (Combined Charging System) duurt het slechts een uur om een lege accu tot 80 procent op te laden. Bij een wisselstroomwallbox (7,2 kW) vergt het volledig laden van een lege accu ruim 4 uur en bij een 2,3 kW thuislaadstation 12,5 uur. Uiteraard is het accupakket ook via een traditionele 230 V-aansluiting te laden.

Herkenbaar SKODA model

Een typisch kenmerk van de elektrisch aangedreven CITIGO-modellen is de in carrosseriekleur uitgevoerde grille. De bumpers met standaard geïntegreerde mistlampen hebben een nieuw design en de behuizing van de buitenspiegels is uitgevoerd in zwart of wagenkleur. Geïntegreerde richtingaanwijzers zijn standaard.

Meer informatie

Onderhoud

Een elektromotor heeft slechts één bewegend onderdeel: de rotor. Zodoende heeft de elektromotor in vergelijking met een verbrandingsmotor veel minder onderhoud nodig, omdat er minder slijtage plaatsvindt op minder onderdelen. Er wordt geen olie gebruikt en er zitten geen brandstof- en luchtfilter op. In het algemeen vereisen elektrische auto’s minder onderhoud dan een auto met een conventionele motor.

Financieel

De CITIGO ͤ iV is voor zowel zakelijke als particuliere rijders aantrekkelijk door diverse financiële voordelen. Zo ben je bij de aankoop van een elektrische auto t/m 2020 vrijgesteld van BPM en betaal je tot en met 2020 geen Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting). Als zakelijke rijder betaal je in plaats van de normale 22% bijtelling maar 4% voor een volledig elektrische auto.

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto's. De onderdelen van de CITIGO ͤ iV zijn zo gebouwd dat ze naderhand kunnen worden hergebruikt en gerecycled.

De CITIGOe iV, die uitsluitend in vijfdeursuitvoering wordt geleverd, heeft een nieuw dashboard en krijgt een rijke standaarduitrusting met onder meer elektrisch bedienbare ramen vóór, Climatronic (volautomatische airconditioning), afstandsbediening voor de centrale deurvergrendeling en Radio Swing II. Ook het Move&Fun dockingstation voor smartphones is altijd inbegrepen. Met de Move&Fun app verandert de smartphone in een extra display in de auto. Hij geeft dan bijvoorbeeld voertuig- of navigatiegegevens weer. Via de app zijn ook onlinediensten beschikbaar, zoals Remote Access en de aansturing van de airconditioning of het laadproces. Ook als het gaat om veiligheid loopt de CITIGOe iV voorop. Zo is hij standaard uitgevoerd met Lane Assist en front-, hoofd- en zijairbags. Diverse optiepakketten en individuele opties maken het mogelijk de CITIGOe iV naar eigen wens samen te stellen.


De CITIGOe iV wordt begin januari 2020 op de Nederlandse markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen worden voorafgaand aan de marktintroductie bekendgemaakt.

SKODA CITIGOe iV Private Lease actie

Voor € 279 p.m.

 

Ames is tijdelijk in staat om de gloednieuwe SKODA CITIGOe iV tegen het actietarief vanaf € 279 per maand private lease aan te bieden. Dit betreft de Ambition uitvoering.

 

Bekijk actie

 

De brochure van de SKODA CITIGOe iV

Alles op een rijtje

Download

Veelgestelde vragen SKODA CITIGOe iV

De CITIGOᵉ iV heeft een maximale actieradius van 265 km volgens de WLTP norm met de 60 Ah-accu met een inhoud van 36,8 kWh. De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwarming heeft grote invloed, onderschat dit niet. Ga hier slim mee om. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je CITIGOᵉ iV is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen.

Radio en verlichting hebben nauwelijks invloed op de actieradius.

De CITIGOᵉ iV laadt met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) in slechts 1 uur op tot 80%. Bij een wisselstroomwallbox (7,2 kW) vergt het volledig laden van een lege accu 4-uur en 8 minuten. Bij een thuislaadstation duurt het 12,5u. Tevens is de CITIGOᵉ iV ook op te laden via de traditionele 230V-aansluitingen.

De nieuwe CITIGOᵉ iV wordt in januari 2020 verwacht bij de dealer. Vanaf 1 juli is het model echter al te reserveren. Als je de auto reserveert, houden we je natuurlijk ook op de hoogte van alle informatie rondom het model en de rest van het bestelproces. Jouw ŠKODA dealer zal contact met je opnemen om een afspraak te maken wanneer de CITIGOᵉ iV te bestellen is.

De exacte specificaties en prijzen worden voor de marktintroductie bekend gemaakt. Naar verwachting is de nieuwe CITIGOᵉ iV begin januari 2020 beschikbaar bij de dealer.

 

De nieuwe CITIGOᵉ iV is medio januari 2020 in het echt te ervaren bij ons in de showroom van Ames SKODA Centurm.

Ervaar de de nieuwe CITIGOᵉ iV zelf tijdens een proefrit bij ons in de showroom. Vanaf de marktintroductie (naar verwachting medio januari 2020) kunt u een proefrit maken.

Natuurlijk zal de nieuwe CITIGOᵉ iV ook beschikbaar komen via Private Lease. De prijzen en uitvoeringen zullen binnenkort beschikbaar komen.

Lengte 3.597 mm
Breedte 1.645 mm
Hoogte 1.481 mm
Bagageruimte 250 liter
Vermogen 61 kW
Actieradius tot 265 km
Topsnelheid 130 km/u

De CITIGOᵉ iV heeft een vermogen van 61 kW en heeft een koppel van 210 nM. Met dit vermogen en koppel accelereert de CITIGOᵉ iV in 12,5 seconden van 0-100km/u. De topsnelheid ligt op de 130 km/u.

Contactformulier 

Neem direct contact op