Lange levertijden voor auto's door chiptekort

Op dit moment bestaan er lange levertijden voor nieuw te bestellen auto's door het wereldwijde chiptekort. Door deze ontwikkelingen zijn we met een aantal auto’s al bijna uitverkocht op dit jaar leveren, de beschikbaarheid voor de tweede helft van dit jaar blijft onzeker. Lees hier alle gevolgen voor u als consument.

Graag brengen wij voor u het volgende onder de aandacht. Op dit moment hebben alle auto fabrikanten grote uitdagingen om de auto’s geproduceerd te krijgen. Dit komt door te korte van onderdelen en in het bijzonder door de chip tekorten. Helaas komt hier ook in na voren en dit horen wij ook van onze fabrikanten, dat het tekort voor de 2e helft van dit jaar eerder groter dan kleiner wordt.

Gevolgen chiptekort voor de consument

Zoals aangegeven zijn we door deze ontwikkelingen met veel auto’s al bijna uitverkocht op dit jaar leveren. Wij verwachten dat dit spoedig voor meer modellen zal gelden.

Hierdoor ontstaan de volgende uitdagingen:

  • Lange levertijden
  • Wanneer levering per 2022 plaatsvindt dan zal de bijtelling van 12% naar 16% veranderen
  • Prijsverhogingen door nieuwe belastingen per 2022

Door deze ontwikkelingen adviseren wij u om een occasion aan te schaffen. U kunt dan binnen 14 dagen rijden!

Bekijk onze voorraad

Recent heeft de NOS een zeer interessant filmpje gedeeld waarin wordt uitgelegd hoe deze chip tekorten zijn ontstaan.

Vragen? Kom in contact!

Heeft u vragen over de levertijd van een auto of bent u op zoek naar een specifieke occasion? Laat het ons weten via onderstaand formulier. 

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)

Lees ook

Hoeveel km rij ik per jaar? wo, 02 juni
Bij elke vorm van lease moet u als berijder nagaan hoeveel km u per jaar rijdt. Wij merken dat veel klanten dit lastig vinden om in te schatten. Daarom hebben wij een rekenmodule gebouwd waarmee u snel en eenvoudig kunt berekenen hoeveel kilometer u ongeveer rijdt.
Unieke EK-(win)acties bij Ames do, 29 april
Volkswagen is officieel Trotse supporter van alle Oranjefans én Duurzame mobiliteitspartner van de KNVB en de UEFA. Als betrokken Volkswagen dealer staat ook Ames achter Oranje. Dit dragen wij uit door middel van spectaculaire EK-aanbiedingen en unieke EK-winacties waarbij u o.a. kaartjes kunt winnen voor EK-wedstrijden van het Nederlands Elftal!