Leasen of kopen

Wat is voordeliger?

Moet ik mijn auto leasen of kopen?

Wij helpen u graag verder!

Een auto leasen

Het grote voordeel van private lease is dat u zonder een grote investering in de nieuwste uitvoering van uw favoriete auto kunt rijden, tegen een vast bedrag per maand. Gemak en zekerheid zonder onverwachte kosten. Wel blijft de auto altijd eigendom van de Ames.

Bekijk Private Lease modellen

Een auto kopen

Als u een auto koopt, nieuw of tweedehands, dan is het grote voordeel dat het uw eigendom is. Daar komt bij dat u niet vastzit aan een maximaal aantal kilometers per jaar en geen BKR-registratie heeft. Wel zijn de kosten voor reparaties en onderhoudskosten voor uw eigen rekening en is de hoogte van de wegenbelasting afhankelijk van het type auto. 

Bekijk voorraad

Wat is goedkoper? Wij zetten de verschillen voor u op een rijtje.

Voordelen private lease

  Vast bedrag per maand

  Geen spaargeld of lening nodig

  U rijdt in de nieuwste uitvoering

  Zekerheid en gemak

  Geen onverwachte kosten bij aanschaf of onderhoud

 

Nadelen private lease

  Extra kosten bij teveel gereden kilometers

  Per schadegeval geldt een eigen risico

  De auto is altijd eigendom van de leasemaatschappij

  BKR-registratie

  Contract afsluiten voor bepaalde tijd

Voordelen auto kopen

  De auto is uw eigendom

  Geen BKR-registratie

  Zelf bepalen wanneer u afstand van uw auto doet

  U kiest uw eigen verzekeraar en dekking

  U kiest uw eigen garage

 

Nadelen auto kopen

  Onderhouds- en reparatiekosten voor eigen rekening

  Grote investering noodzakelijk

  De afschrijving zorgt voor waardeverlies

  Bij een financiering betaalt u rente

  Bij een occasion is de staat van de auto niet altijd bekend

Welke kosten komen nog boven op mijn leasebedrag erbij?

Nee, een private lease-contract bij Ames sluit u altijd af zonder brandstofkosten.

Alle prijzen die op onze website staan vermeld zijn inclusief BTW.

Wanneer u een private lease-contract afsluit bent u er zeker van dat eventuele reparatiekosten zijn gedekt. Soms kan het gebeuren dat u zelf schade rijdt of de schade niet te verhalen valt bij de tegenpartij. In dat geval zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast. Dit is het eigen risico.

Het eigen risico is altijd € 500,- per schade. Vallen de reparatiekosten lager uit? Dan worden natuurlijk alleen de gemaakte kosten in rekening gebracht.

Tegen een meerprijs is het mogelijk om het eigen risico te verlagen naar € 250,- of € 125,- per schade.

Als we zien dat u meer of minder kilometers rijdt dan afgesproken in het contract, passen wij het maandbedrag daarop aan. Dit doen wij een keer per jaar over de hele leaseperiode vanaf de ingangsdatum van het leasecontract. De meer of minder gereden kilometers worden verrekend.

Hoeveel ben ik kwijt als ik een (tweedehands) auto koop?

Als u ervoor kiest een nieuwe of tweedehands auto aan te schaffen komt u voor verschillende kosten te staan. Naast de aanschafkosten krijgt u namelijk ook te maken met terugkerende uitgaven zoals verzekering, belasting en reparaties. Hieronder vindt u de belangrijkste kosten terug.

De grootste kostenpost wanneer u niet voor een private lease kiest zijn de aanschafkosten. Voor zowel een nieuwe auto als een occasion hangt dit af van het model, de uitvoering en de leeftijd van de auto.

Iedereen die op de weg rijdt is verplicht zijn of haar auto te verzekeren. Er zijn drie soorten verzekeringen: WA Autoverzekering, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (all risk). Hoe uitgebreider de autoverzekering, hoe hoger je maandelijkse kosten.

Naast een verplichte verzekering moet ook iedere automobilist wegenbelasting betalen, ook wel motorrijtuigenbelasting genoemd. De hoogte hiervan wordt onder andere bepaald door het gewicht van de auto, het type brandstof en hoe hoog de uitstoot is. 

Door de jaren heen wordt een auto steeds minder waard. Dit komt onder andere door de gereden kilometers en slijtage van verschillende onderdelen.

Als u een auto koopt bent u altijd zelf verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud. Als de auto ouder wordt, kunnen deze kosten verder oplopen. Voor auto’s ouder dan 4 jaar is een jaarlijkse APK-keuring verplicht.

* Ames biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, ŠKODA Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden. 

Object reference not set to an instance of an object.