1952: Ames opent vestiging in Dordrecht aan Tesselschadestraat

Jan en Ans Ames vertrokken begin 1952 met hun gezin naar Dordrecht en kwamen terecht in een klein pand aan de Tesselschadestraat. De aankoopprijs van 25.000 gulden. Er was geen plek voor een showroom, maar desalniettemin werden er dat eerste jaar 80 auto’s verkocht. Eén jaar later zou Ames het pand alweer verlaten i.v.m. de verhuizing naar de Brouwersdijk. Sterovita zou het pand later overnemen en gebruiken als melk-uitgiftestation.

cor groen ames

Cor Groen (zie foto) werkte vanaf 1950 maar liefst 38 jaar bij Ames en heeft dus ook de ervaren hoe hij als manusje van alles allerlei werkzaamheden uitvoerde in een klein pand waarbij de nodige creativiteit gevraagd werd om alle ballen in de lucht te houden.

Cor Groen: ‘’Het pand in de Tesselschadestraat was heel klein. Ik werkte aan de pomp, in het magazijn, deed de administratie en poetste auto’s. Dat karwei gebeurde buiten, want binnen was er geen ruimte.’’


Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens een Ames optocht van de eerste Volkswagen Transporter die in 1950 op de Nederlandse markt kwam. In die tijd was het gebruikelijk om optochten te organiseren bij nieuwe modellen of openingen van nieuwe vestigingen.

Ames is 75 jaar Volkswagen dealer

Het is 75 jaar geleden dat Ames in 1947 het Volkswagen dealercontract heeft getekend. Wij zijn trots op onze rijke geschiedenis en daarom blikken wij gedurende de rest van het jaar regelmatig met veel plezier terug op mijlpalen uit de Ames historie. Ook organiseren wij op gezette momenten speciale Ames 75 Jaar acties.

Meer over Ames 75 Jaar

De tijdlijn van Ames

Download hier