1956: Ames breidt uit aan de Brouwersdijk

Vanwege de groei wordt het Ames pand in 1956 aan de Brouwersdijk in Dordrecht uitgebreid.

''Belangrijke uitbreiding van garagebedrijf''

''Langs de Brouwersdijk wapperden zaterdagmiddag vrolijk de vlaggen ter ere van een belangrijke uitbreiding van het garagebedrijf Ames aldaar. Om 13:51 uur reed een MAF uit 1908 door een papieren muur, die de afsluiting vormde van het bijgebouw en modern ingerichte deel van het genoemde bedrijf. De 200 genodigden begaven zich vervolgens naar het twee verdiepingen tellende gebouw, dat 150 wagens kan bergen en een totale oppervlakte heeft van twee maal 26 bij 43 meter.''

De Volkswagen show, die de klanten van de heer Ames het bedrijf hebben aangeboden, bestond uit een optocht van 150 auto’s, die zich onder leiding van de heer D. Horlaar een weg hebben gebaand door het drukke zaterdagmiddag verkeer van Dordrecht.

(bron: De Dordtenaar)

Jan Bel: architect van diverse Ames panden

Jan Bel was op meerdere manieren verbonden met Ames. Hij was in 1953 getrouwd met de jongste zus van Jan Ames en woonde boven de zaak op de Brouwersdijk en maakte als architect regelmatig bouwtekeningen voor Ames Autobedrijven.


Jan Bel aan het woord:

'''De uitbreiding van de garage op de Brouwersdijk heb ik in de avonduren getekend. Ik werkte toen nog elders en ben in 1959 voor mezelf begonnen. Ik heb een deel van het pand in Zwijndrecht ontworpen, het interieur van de Johan de Wittstraat en Papendrecht. Ik heb Ridderkerk gedaan en de uitbreiding in Sliedrecht in 1972 en ik ontwierp de uitnodigingen voor de openingen.’’
Brouwersdijk Ames
Ames brouwersdijk miniatuur

Het Ames pand aan de Brouwersdijk in miniatuur.

Ames is 75 jaar Volkswagen dealer

Het is 75 jaar geleden dat Ames in 1947 het Volkswagen dealercontract heeft getekend. Wij zijn trots op onze rijke geschiedenis en daarom blikken wij gedurende de rest van het jaar regelmatig met veel plezier terug op mijlpalen uit de Ames historie. Ook organiseren wij op gezette momenten speciale Ames 75 Jaar acties.

Meer over Ames 75 Jaar

De tijdlijn van Ames

Download hier