1971: Ames opent vestiging in Papendrecht aan de Lange Tiendweg

ames papendrecht

In 1971 werd er een nieuwe Ames vestiging geopend in Papendrecht aan de Lange Tiendweg. Dit werd alweer de zesde Ames vestiging en de eerste in Papendrecht.

De burgemeester van Papendrecht, M. Soetendal, verrichte de openingsplechtigheid die gepaard ging met knallen. Door een mechanisme in werking te stellen klapte de deur open waarop de tekst 'geopend' voor iedereen leesbaar werd. Zinspselend op het zesde bedrijf, merkte de heer Soetendal op dat Ames zijn zesde zintuig had gebruikt om zich op zo'n gunstige plaats te vestigen. Op de bovenste verdieping van het bedrijf opende motel-restaurant De Staatse Schans haar deuren.

In het plaatselijke huis-aan-huisblad stond:

''... Met dit nieuwe bedrijf in Papendrecht hoopt men bij Ames te voorzien in een reeds geruime tijd bestaande behoefte om het gebied tussen Zwijndrecht en Sliedrecht nog beteren servicemogelijkheden te bieden en contacten te leggen met de automobilisten in Papendrecht en omgeving...''

ames papendrecht

Tijdens de opening krijgt Ans Ames een cadeautje uitgereikt. Ans zit links en naast haar zitten burgemeester Soetendal en zijn vrouw.

ANs Ames

Ames is 75 jaar Volkswagen dealer

Het is 75 jaar geleden dat Ames in 1947 het Volkswagen dealercontract heeft getekend. Wij zijn trots op onze rijke geschiedenis en daarom blikken wij gedurende de rest van het jaar regelmatig met veel plezier terug op mijlpalen uit de Ames historie. Ook organiseren wij op gezette momenten speciale Ames 75 Jaar acties.

Meer over Ames 75 Jaar

De tijdlijn van Ames

Download hier