Eerste toelating: 21-03-1988 

 Kenteken: TB-54-TS

 Bouwjaar: 1988 

Over de Volkswagen T3 Caravelle aut

Ook de Volkswagen T3 was uitgerust met luchtgekoelde benzine- en dieselmotoren die zich aan de achterkant van het voertuig bevonden. Later kwamen er ook watergekoelde boxermotoren bij, te herkennen aan een extra luchtspleet aan de voorkant van het voertuig. De Volkswagen T3 was in tal van standaard uitrustingsvarianten en speciale modellen verkrijgbaar: als bedrijfswagen (als pick-up en bedrijfswagen met gesloten ramen), als officiële bus en later als Caravelle in de versies C, CL, GL en Carat.

 

De Multivan was speciaal afgestemd op gezinsbehoeften en recreatie, door een klaptafel en een zitbank die veranderd konden worden in een dubbel bed. Vanaf 1985 was de Volkswagen T3 ook voor de eerste keer als vierwielaandrijving "Syncro" onderweg, optioneel uitgerust met 16 Inch banden die het voertuig hoger plaatsten. De laatste bus met een klassieke, achterin geplaatste motor rolde in 1992 van de band en behoorde tot de versie "LLE" - Limited Last Edition. Van deze modellen werden in totaal 2.500 stuks gebouwd, waarvan de laatste in het VW-museum in Wolfsburg staat.

Meer lezen

Bekijk het certificaat

 

Download

Deze Volkswagen T3 Caravelle Aut is te bewonderen bij:

Service Only Dordrecht.

 

Ook in miniatuur

Wij hebben onze Classic Cars nu ook helemaal op maat na laten maken in miniatuur formaat. Bekijk ook al onze miniatuur Classic Cars.

 

Bekijk miniatuur Classic Cars