Eerste toelating: 29-03-1973

 Kenteken: 46-RK-80

 Bouwjaar: 1973 

Over de Volkswagen T2B "Amescador"

De Amescador is een aangepaste versie van de Volkswagenbus omgebouwd tot kampeerauto. Het innovatieve idee zag in 1968 het licht in Zwijndrecht.

In de tweedehands bestelwagens omgebouwd tot campers was plaats was voor vier personen. Om dat mogelijk te maken was een demontabel bedsteetentje ontworpen dat aan de achterzijde van de bestelbus onder de achterklep geplaatst kon worden. Het bood een slaapplaats voor twee personen. In de wagen zelf kon door de tafel tussen de banken te plaatsen ruimte worden gemaakt voor nog twee personen. Ook was het mogelijk om een uitzetdak te laten monteren.

Jarenlang was de Amescador een gewild product, totdat de bijzondere verbruiksbelasting een einde maakt aan het project. In totaal zijn er tot 1984 zo'n 800 Amescadors afgeleverd, niet alleen op basis van de Volkswagen T1, later volgde ook de T2, T3 en de Volkswagen LT. Bij de verschillende types waren passende interieurs te verkrijgen.

Meer informatie over de Volkswagen Amescador kunt u terugvinden op www.amescador.nl. De website is een initiatief van enthousiaste eigenaren en liefhebbers van de Amescador, ontstaan tijdens de viering van het 40-jarig bestaan op 8 april 2008 aan de Langeweg in Zwijndrecht, de geboortegrond van de Amescador. Het doel van de stichting is om de geschiedenis van de Amescador en de herinnering aan de oprichters levend te houden. 

Meer lezen

De restauratie van de Amescador 2.0

De restauratie van de Amescador heeft plaatsgevonden bij de vestigingen van Ames in Zwijndrecht en Ridderkerk waar de auto is gerestaureerd bij Schadenet Ames en voor onderhoud en technische reparaties bij Ames Autobedrijf. De auto is strak gemaakt en gespoten in zijn oorspronkelijke kleur

Deze Volkswagen T2B "Amescador" is te bewonderen in de showroom van:

Ames Occasioncentrum