Eerste toelating: 01-04-1963

 Kenteken: AR-07-65

 Bouwjaar: 1963 

Over de Volkswagen Kever 1200

De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003 is de bekendste Volkswagen ooit. Van de Volkswagen Kever zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren gebouwd en was de auto hiermee in 2003, na de Volkswagen Golf, de meest verkochte wagen ter wereld.

De 'onverwoestbaarheid' was een belangrijke reden voor de enorme populariteit van de Kever. Deze onverwoestbaarheid is te danken aan de uitgebreide testen in moeilijke omstandigheden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auto werd in verschillende uitvoeringen gebruikt voor militaire doeleinden. Daarnaast blijkt de compacte, luchtgekoelde viercilinder boxermotor achterin, zowel bij lage als hoge temperaturen, van toegevoegde waarde. Dit omdat hij noch vastvriest, noch oververhit raakt.

De laatste klassieke Volkswagen Kever werd gebouwd op 30 juli 2003 in Puebla, Mexico. Toch zijn er honderden exemplaren in het buitenland (Europa, Japan, VS en Australië) terechtgekomen bij liefhebbers die deze zelf importeerden. De productie van de Kever is stilgezet, maar er worden nog wel bouwpakketten verscheept vanuit Mexico en onderdelen blijven nog zeker tien jaar leverbaar. De productie in Duitsland was al gestopt in 1978. De laatste Kever kwam uit de fabriek in Emden. Het model werd vervangen door de in 1974 geïntroduceerde Volkswagen Golf.

De Kever 1200 die u kunt bezichtigen bij Ames is van het bouwjaar 63 en is afkomstig uit Zweden.

Meer lezen

Bekijk het certificaat

 

Download

Deze Volkswagen Kever 1200 is te bewonderen in de showroom van: 

Ames Ridderkerk