Eerste toelating: 07-01-1991

 Kenteken: YZ-57-XF

Over de Volkswagen Golf 2

 

De tweede generatie VW Golf werd geproduceerd vanaf september 1983. Deze VW Golf werd in München gepresenteerd. De VW Golf II werd gedurende een periode van 9 jaar gemaakt. De VW Golf II cabrio werd niet gefabriceerd, maar de Golf I werd als cabrio verder geproduceerd. Het laatste model van de Golf II was een actiemodel, Function genaamd en werd in Zwickau gelijktijdig naast de Golf III geproduceerd tot 31 juli 1992.

 

Modelwijzigingen

Vanaf de introductie in september 1983 tot aan de fabrieksvakantie in augustus 1987 werd de Golf II met het kenmerkende driehoeksvenster en het bekende raamstijltje gebouwd. De buitenspiegels zaten ook verder naar achteren, op dezelfde hoogte als de raamstijl. Verder had de frontgrill 7 lamellen. Vanaf september 1987 vervielen de raamstijlen en werden de buitenspiegels verder naar voren geplaatst. Tevens werd de frontgrille gewijzigd naar 5 lamellen, verviel de naam "Volkswagen" op de achterzijde en werd het VW logo nu een groot rond in het midden onder de achterklep en boven de achterbumper.

In 1990 werd een nieuwe uitvoering van de Golf aan het modelgamma toegevoegd, de Golf Country. De Country was als basis een Golf Syncro CL welke bij Steyr Daimler Puch in Oostenrijk werd omgebouwd. Door onder andere een verstevigd frame onder de auto te plaatsen en de ophanging aan te passen had de Country 6 cm meer bodemvrijheid dan de normale Golf Syncro. Tevens werden er diverse beschermbeugels, extra mistlampen en een reservewiel op de achterklep gemonteerd. De Country werd geleverd met een 1.8 benzine motor welke 98pk leverde, optioneel kon er een elektronisch sper-differentieel besteld worden.

Meer lezen

Bekijk het certificaat

 

Download

Deze Volkswagen Golf 2 is te bewonderen in de showroom van:

Ames Dordrecht.