Volkswagen T2b

AMES-CAMPER-DORDRECHT

<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating 29-03-1973

Kenteken: 46-RK-80
Bouwjaar: 1973 (gerestaureerd in 2012/2013)

De Amescador is bij ons in de showroom van Ames Bedrijfswagencentrum in Zwijndrecht te bewonderen.

De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop


De Amescador is een aangepaste versie van de Volkswagenbus omgebouwd tot kampeerauto. Het innovatieve idee zag in 1968 het licht in Zwijndrecht.

Amescador Zwijndrecht

In de tweedehands bestelwagens omgebouwd tot campers was plaats was voor vier personen. Om dat mogelijk te maken was een demontabel bedsteetentje ontworpen dat aan de achterzijde van de bestelbus onder de achterklep geplaatst kon worden. Het bood een slaapplaats voor twee personen. In de wagen zelf kon door de tafel tussen de banken te plaatsen ruimte worden gemaakt voor nog twee personen. Ook was het mogelijk om een uitzetdak te laten monteren.

Jarenlang was de Amescador een gewild product, totdat de bijzondere verbruiksbelasting een einde maakt aan het project. In totaal zijn er tot 1984 zo'n 800 Amescadors afgeleverd, niet alleen op basis van de Volkswagen T1, later volgde ook de T2, T3 en de Volkswagen LT. Bij de verschillende types waren passende interieurs te verkrijgen.

Meer informatie over de Volkswagen Amescador kunt u terugvinden op www.amescador.nl. De website is een initiatief van enthousiaste eigenaren en liefhebbers van de Amescador, ontstaan tijdens de viering van het 40-jarig bestaan op 8 april 2008 aan de Langeweg in Zwijndrecht, de geboortegrond van de Amescador. Het doel van de stichting is om de geschiedenis van de Amescador en de herinnering aan de oprichters levend te houden.

Nergens anders krijgt u een completer beeld van de Amescador, de geschiedenis en de huidige eigenaren.

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a

De restauratie van de Amescador 2.0 

De restauratie van de Amescador heeft plaatsgevonden bij de vestigingen van Ames in Zwijndrecht en Ridderkerk waar de auto is gerestaureerd bij Schadenet Ames en voor onderhoud en technische reparaties bij Ames Autobedrijf. De auto is strak gemaakt en gespoten in zijn oorspronkelijke kleur. 

Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
     

Downloads


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief

  Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief Highline Business R staat voor 'luxueus, zakelijk en sportief’. De nieuwe Volkswagen Golf en Passat Highline Business R-uitvoeringen zijn niet alleen riant uitgerust, maar ogen van buiten en van binnen extra sportief dankzij het standaard R-Line exterieur- en interieurpakket. De Golf en Passat Highline Business R zijn per direct leverbaar vanaf respectievelijk € 31.150 en € 40.790. Bekijk deze aktie
 • Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition

  Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition De recent vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan heeft alle eigenschappen van de Golf, maar is nog veelzijdiger dankzij een zee aan bagageruimte, een hogere instap en een verschuifbare achterbank. Als nieuwe Highline Edition is hij bovendien uitgerust met alles wat een Volkswagen-rijder zich maar kan wensen. Deze extra luxe uitvoering is er al vanaf € 33.090 en biedt een klantvoordeel tot € 2.890. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf