Volkswagen Kever 1200 (1963)


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating: april 1963

Kenteken: AR-07-65
Bouwjaar: 1963

Deze Volkswagen Kever 1200 is te bewonderen in onze showroom van Ames Autobedrijf in Ridderkerk.
De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop.


De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003 is de bekendste Volkswagen ooit. Van de Volkswagen Kever zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren gebouwd en was de auto hiermee in 2003, na de Volkswagen Golf, de meest verkochte wagen ter wereld.

De 'onverwoestbaarheid' was een belangrijke reden voor de enorme populariteit van de Kever. Deze onverwoestbaarheid is te danken aan de uitgebreide testen in moeilijke omstandigheden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auto werd in verschillende uitvoeringen gebruikt voor militaire doeleinden. Daarnaast blijkt de compacte, luchtgekoelde viercilinder boxermotor achterin, zowel bij lage als hoge temperaturen, van toegevoegde waarde. Dit omdat hij noch vastvriest, noch oververhit raakt.

De laatste klassieke Volkswagen Kever werd gebouwd op 30 juli 2003 in Puebla, Mexico. Toch zijn er honderden exemplaren in het buitenland (Europa, Japan, VS en Australië) terechtgekomen bij liefhebbers die deze zelf importeerden. De productie van de Kever is stilgezet, maar er worden nog wel bouwpakketten verscheept vanuit Mexico en onderdelen blijven nog zeker tien jaar leverbaar. De productie in Duitsland was al gestopt in 1978. De laatste Kever kwam uit de fabriek in Emden. Het model werd vervangen door de in 1974 geïntroduceerde Volkswagen Golf.

De Kever 1200 die u kunt bezichtigen bij Ames is van het bouwjaar 63 en is afkomstig uit Zweden.

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a

Downloads


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief

  Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief Highline Business R staat voor 'luxueus, zakelijk en sportief’. De nieuwe Volkswagen Golf en Passat Highline Business R-uitvoeringen zijn niet alleen riant uitgerust, maar ogen van buiten en van binnen extra sportief dankzij het standaard R-Line exterieur- en interieurpakket. De Golf en Passat Highline Business R zijn per direct leverbaar vanaf respectievelijk € 31.150 en € 40.790. Bekijk deze aktie
 • Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition

  Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition De recent vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan heeft alle eigenschappen van de Golf, maar is nog veelzijdiger dankzij een zee aan bagageruimte, een hogere instap en een verschuifbare achterbank. Als nieuwe Highline Edition is hij bovendien uitgerust met alles wat een Volkswagen-rijder zich maar kan wensen. Deze extra luxe uitvoering is er al vanaf € 33.090 en biedt een klantvoordeel tot € 2.890. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf