Volkswagen K70


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating: 07-06-1971

Kenteken: AR-92-04
Bouwjaar: 1971


Deze auto is te bewonderen in de showroom van Ames Sales Outlet Sliedrecht.
De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop.

De Volkswagen K70 werd ontworpen door NSU (Duitse autofabrikant die in 1969 door Volkswagen AG werd overgenomen). De K70 werd op de markt gebracht om het gat op te vangen tussen de NSU Ro 80 (grote luxewagen) zoals ook vermeld op deze pagina en de NSU 1200 (kleine stadswagen), met de middenklasse wagen tot gevolg. De Volkswagen K70 werd geproduceerd tussen december 1970 en januari 1975. In totaal werden 211.341 exemplaren gebouwd.

Al in 1964 was NSU begonnen met de ontwikkeling van de K70. De wagen zou worden gepresenteerd in maart 1969 op de autosalon van Genève, maar werd enkele dagen ervoor van de beursvloer gehaald. Enkele weken voor de introductie werd NSU immers overgenomen door Auto-Union dat inmiddels eigendom was van Volkswagen. De NSU K70 werd na een paar uiterlijke veranderingen omgedoopt in de VW K70. Dit was het eerste model van Volkswagen met een lijnmotor, waterkoeling en voorwielaandrijving.

Voor de introductie van de K70 had Volkswagen alleen nog maar voertuigen geproduceerd met de luchtgekoelde boxermotor achterin. Oorspronkelijk zou de K70 in verschillende uitvoeringen geproduceerd worden, echter werd uiteindelijk enkel de sedanversie geproduceerd. De benaming voor de wagen komt oorspronkelijk van de gebruikte motor; de K staat namelijk voor Kolben of te wel zuigermotor. Er was keuze tussen drie watergekoelde motoren: twee 1600 cc motoren met 75 en 90 pk, en een 1800 cc met een 100 pk sterke motor.

Omdat de verkoop in 1973 tot een dieptepunt daalde door de komst van de Audi 100, werd besloten de productie te stoppen. De Volkswagen K70 heeft nooit het succes gebracht dat men voor ogen had en is nu zeldzamer dan ooit. Op dit moment zijn er nog zo'n 25 exemplaren in Nederland en wereldwijd ongeveer 250.

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a

De restauratie van de Volkswagen K70

De restauratie van de Volkswagen K70 heeft plaatsgevonden bij de vestiging van Ames in Zwijndrecht waar de auto is gerestaureerd bij Schadenet Ames en voor onderhoud en technische reparaties bij Ames Autobedrijf. De auto is strak gemaakt en gespoten in zijn oorspronkelijke kleur. 

Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht   

Downloads


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief

  Golf en Passat Highline Business R extra luxe en sportief Highline Business R staat voor 'luxueus, zakelijk en sportief’. De nieuwe Volkswagen Golf en Passat Highline Business R-uitvoeringen zijn niet alleen riant uitgerust, maar ogen van buiten en van binnen extra sportief dankzij het standaard R-Line exterieur- en interieurpakket. De Golf en Passat Highline Business R zijn per direct leverbaar vanaf respectievelijk € 31.150 en € 40.790. Bekijk deze aktie
 • Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition

  Extra luxe Golf Sportsvan Highline Edition De recent vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan heeft alle eigenschappen van de Golf, maar is nog veelzijdiger dankzij een zee aan bagageruimte, een hogere instap en een verschuifbare achterbank. Als nieuwe Highline Edition is hij bovendien uitgerust met alles wat een Volkswagen-rijder zich maar kan wensen. Deze extra luxe uitvoering is er al vanaf € 33.090 en biedt een klantvoordeel tot € 2.890. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf