Relaxed en veilig de vakantiefile in met Traffic Jam Assist


Vakantiereizen gaan vaak gepaard met lange files en verkeersopstoppingen op overvolle reisroutes. Op die momenten neemt het risico op een kop-staartaanrijding fors toe. Het innovatieve Traffic Jam Assist van Volkswagen biedt een revolutionaire oplossing om in files te rijden.

 

 

Het hulpsysteem kan in bepaalde verkeerssituaties de auto op een bijna autonome wijze voortbewegen. Het is in combinatie met de DSG versnellingsbak verkrijgbaar op de Volkswagen Golf, Golf Variant, Tiguan, Touran, Passat, Passat Variant en Arteon.

Traffic Jam Assist houdt de Volkswagen bij filerijden keurig tussen de lijnen – ook tijdelijke lijnen bij wegopbrekingen - en zorgt tot een maximale snelheid van 60 km/u voor voldoende afstand tot de voorliggers.  Dit innovatieve hulpsysteem werkt met behulp van het ACC Adaptive Cruise Control en Lane Assist systeem.  Een radarsensor controleert het verkeer dat voor het voertuig rijdt, terwijl een camera in de voorruit de wegmarkeringen volgt. 

Ondersteuning bij stop-and-go verkeer
Hoewel Traffic Jam Assist de bestuurder (nog) niet kan vervangen, ondersteunt het systeem hem weldegelijk in stop-and-go-verkeer en zorgt het voor een meer ontspannen vakantiereis voor alle inzittenden. Zo hebben relevante crashanalyses van EuroNCAP tonen aan dat auto’s die met een dergelijk hulpsysteem zijn uitgerust liefst 38 procent minder vaak betrokken zijn bij kop-staartbotsingen.

Constant remmen en optrekken in de file is voor de bestuurder bijzonder inspannend. Traffic Jam Assist ontziet niet alleen de bestuurder, maar vermindert bij stop-and-go verkeer ook het aanrijdingsrisico. Want juist in fileverkeer ontstaan klassieke situaties waarbij de bestuurder wordt afgeleid, bijvoorbeeld door z’n kinderen op de achterbank.

Vraag gratis meer info aan!


Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2017 Ames Autobedrijf