NSU RO80


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating mei 1975
Kenteken: 14-FZ-47
Bouwjaar: 1975


Deze auto is te bewonderen in de showroom van Ames Sales Outlet Sliedrecht.

De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop
 

De NSU Ro 80 werd vanaf 1967 geproduceerd door NSU, de autofabrikant die later werd overgenomen door Volkswagen, waarna het merk werd samengevoegd met Auto-Union. De combinatie ging verder als Audi NSU Auto Union AG en kreeg in 1985 de naam Audi. Ames werd in 1974 dealer van het merk NSU.

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  

Volkswagen T2a

 

Volkswagen T2a

Met de NSU Ro 80 verkreeg het automerk NSU de grootste bekendheid. De limousine uit de hogere klasse verscheen met een revolutionair aerodynamisch koetswerk. Ook de Wankelmotor van 115 pk was zeer bijzonder. Omdat Wankelmotoren een hoog verbruik hebben moest het koetswerk goed gestroomlijnd zijn. 

Verder kreeg de wagen een achterwielaandrijving, een hydraulische versnellingsbak met sperdifferentieel, luchtvering, schijfremmen en een groot glasoppervlak waarmee een goed zicht verzekerd is. De Ro 80 haalde een top van 181 km/u en versnelde van 0 tot 100 km/u in 13 seconden. De zijkanten werden, op de hoogte van de bumpers, voorzien van een kunststof stootband, aan de voorzijde kwam een kleine spoiler, en de achterzijde kreeg grotere achterlichten. 

Van het model NSU Ro 80 werden tussen 1967 en 1977 37.395 exemplaren gebouwd. In 1967 werd de Ro 80 uitgeroepen tot "Auto van het Jaar". 

 Een reportage van der Deutsche Welle over de R080 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Ames Occasion Nieuwjaarsactie

  Ames Occasion Nieuwjaarsactie Bent u u op zoek naar een jong gebruikte auto? Ames Occasioncentrum viert het nieuwe jaar met knallende prijsverlagingen op uiteenlopende voorraadmodellen. Kies uw favoriet, vraag (online) een offerte aan of kom direct naar onze showroom in Zwijndrecht en profiteer van voordeel oplopend tot 3.500 euro tijdens de Nieuwjaarsactie. Bekijk deze aktie
 • Doe de Audi Wintercheck voor € 19,-

  Doe de Audi Wintercheck voor € 19,- Uw veiligheid en die van uw passagiers gaat voor alles. Kom daarom binnenkort langs voor een complete Audi Wintercheck op 39 cruciale onderdelen. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid bent op de winter en ongehinderd kunt blijven genieten van uw Audi. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf