Audi 80 (1984)


Audi 80

<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating oktober 1984

Kenteken: LN-15-BL
Bouwjaar: 1984 

Deze auto is te bewonderen bij onze universele garage Service Only Dordrecht. 
De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop


In 1972 introduceerde de Duitse autofabrikant Audi de middenklassenauto Audi 80. De auto was zowel verkrijgbaar in een sedan als een stationwagen (Avant) uitvoering. Tevens was van de 80 nog een coupé en een cabriolet leverbaar. In de conventionele twee- of vierdeurs voorwielaangedreven auto werd de watergekoelde motor in de lengterichting voorin geplaatst.

Het model dat u bij Ames terugvindt is een tweede generatie 80. Dit model kwam uit in modeljaar 1979 en had kunststof - in plaats van chromen bumpers. De vierkante carrosserie met dunne raamstijlen had een groot glasoppervlak en bood veel ruimte voor passagiers, de vernieuwde 80 was dan ook een maat groter dan de eerste generatie. Om de prestaties gelijk te houden veranderde de basismotor van een 1.3 in een 1.6. Voordat de tweede generatie 80 uit de productie ging, heeft dit model nog een facelift gehad waarbij de verchroomde wieldoppen zijn vervangen voor kunststof wieldoppen. Daarnaast werden de bumpers wat robuuster, kwam er aan de voorzijde een kleine spoiler en kreeg de achterzijde grotere achterlichten. En het was nog dit model B2 dat als eerste een volledig verzinkte carrosserie kreeg dat later op de B3 is doorgevoerd.

In 1986 introduceerde Audi de derde generatie 80 met een zeer lage CW-waarde van maar liefst 0,29. Een vlakke voorruit was één van de manieren om de luchtweerstand laag te houden. In 1991 kwam de vierde en laatste generatie van de Audi 80-reeks op de markt. De meest opvallende wijziging was de neus die nu een echte grille had zodat het model het nieuwe Audi-gezicht kreeg. In 1994 kwam er een einde aan de Audi 80 B4. Het model werd opgevolgd door de Audi A4 (B5). De coupé werd nog tot 1996 geleverd en de cabriolet tot 2000.

De Audi 80 die bij Ames tentoongesteld staat, komt uit 1984 en is jarenlang in het bezit van een medewerkster geweest. 

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Ames Occasion Nieuwjaarsactie

  Ames Occasion Nieuwjaarsactie Bent u u op zoek naar een jong gebruikte auto? Ames Occasioncentrum viert het nieuwe jaar met knallende prijsverlagingen op uiteenlopende voorraadmodellen. Kies uw favoriet, vraag (online) een offerte aan of kom direct naar onze showroom in Zwijndrecht en profiteer van voordeel oplopend tot 3.500 euro tijdens de Nieuwjaarsactie. Bekijk deze aktie
 • Doe de Audi Wintercheck voor € 19,-

  Doe de Audi Wintercheck voor € 19,- Uw veiligheid en die van uw passagiers gaat voor alles. Kom daarom binnenkort langs voor een complete Audi Wintercheck op 39 cruciale onderdelen. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid bent op de winter en ongehinderd kunt blijven genieten van uw Audi. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf