Audi 100 Coupe S


<< Terug naar overzicht Classic Cars

Datum eerste toelating 11-03-1971

Kenteken: 61-29-RG
Bouwjaar: 1971

Deze auto is te bewonderen in de showroom van Ames Audi Centrum in Dordrecht. 
N.b. De auto is gezien de historische waarde niet bestemd voor de verkoop

Midden jaren ’60 leek het er op dat het Duitse Audi voorgoed als automerk zou verdwijnen. Sinds de Tweede Wereldoorlog was er geen nieuw model meer ontwikkeld. Als onderdeel van Auto Union AG was Audi onzichtbaar naast het ook niet al te best meer renderende zustermerk DKW. De productielijnen van Auto Union, inmiddels onderdeel van Volkswagen, werden voornamelijk ingezet voor de fabricage van Kevers. Technisch leidinggevende Ludwig Kraus ontwikkelde geheel op eigen initiatief in zijn vrije tijd een nieuwe wagen: de Audi 100. De VW-directie was onder de indruk en gaf groen licht voor de productie. Het bleek een gouden greep, Audi was gered. Begin jaren ’70 was de technische know-how van Audi bovendien de redding van het met technische achterstanden kampende moederbedrijf Volkswagen.

De Audi 100 was een hogere middenklasse auto van Audi die van 1968 tot 1994 werd geproduceerd. De modelbenaming 100 stond aanvankelijk voor het aantal PK’s dat de motor produceerde. De eerste Audi 100 werd geïntroduceerd als een vierdeurs sedan en was een groot verkoopsucces! De Audi 100 C4 werd in 1994 opgevolgd door de Audi A6 en S6. De eerste A6 was nauwelijks meer dan een facelift van de laatste 100.

De Audi 100 Coupé S is een snelle uitvoering van de Audi 100 en valt op door zijn bijzondere lijnen. Deze compacte en lichtgewicht auto kwam voor het eerst in 1971 op de markt. De Audi 100 Coupé S werd aangedreven door een uitgeboorde, watergekoelde, vier-cilinder 1,9 liter motor die 115 PK produceerde. Met een topsnelheid van 185 km/u behoorde de 100 Coupé S tot de snellere op de weg. De exclusieve Audi 100 Coupé S is een unieke auto; er zijn er slechts 30.000 van gemaakt en er zijn er nog slechts enkele honderden van in heel Europa. Gezien dit feit loopt de historische waarde van deze auto in korte tijd snel op.

De Audi 100 van Ames is een originele Nederlandse auto uit 1971 die door ons gebruikt is aangekocht. De auto is in goede staat qua carrosserie, motor en versnellingsbak en is te bewonderen bij Ames Audi Centrum in Dordrecht.

Amescador Zwijndrecht Volkswagen T2a  
  
Volkswagen T2a  Volkswagen T2a

De restauratie van de Audi 100 Coupé 

De restauratie van de Audi 100 Coupé heeft plaatsgevonden op de vestiging van Ames in Zwijndrecht waar de auto is gerestaureerd bij Schadenet Ames en voor onderhoud en technische reparaties bij Ames Autobedrijf. De auto is strak gemaakt en gespoten in zijn oorspronkelijke kleur. 

Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
Amescador Zwijndrecht    Amescador Zwijndrecht   
     


 • Klantenservice

  Heeft u een vraag of opmerking? Wij helpen u graag verder.

  Tel: 078 - 6143322

  Stuur ons een e-mail Werkplaatsafspraak maken Zoek een vestiging
 • Ames Occasion Nieuwjaarsactie

  Ames Occasion Nieuwjaarsactie Bent u u op zoek naar een jong gebruikte auto? Ames Occasioncentrum viert het nieuwe jaar met knallende prijsverlagingen op uiteenlopende voorraadmodellen. Kies uw favoriet, vraag (online) een offerte aan of kom direct naar onze showroom in Zwijndrecht en profiteer van voordeel oplopend tot 3.500 euro tijdens de Nieuwjaarsactie. Bekijk deze aktie
 • Doe de Audi Wintercheck voor € 19,-

  Doe de Audi Wintercheck voor € 19,- Uw veiligheid en die van uw passagiers gaat voor alles. Kom daarom binnenkort langs voor een complete Audi Wintercheck op 39 cruciale onderdelen. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid bent op de winter en ongehinderd kunt blijven genieten van uw Audi. Bekijk deze aktie
Cookies | Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap | Copyright © 2018 Ames Autobedrijf